Radiant Defense

Radiant Defense 1.3.0

Taaie tower defense-game voor Android

Radiant Defense is een gratis tower defense-game voor je smartphone. In het kleurrijke spel behoed je de mensheid voor een grootschalige aanval van kwaadaardige aliens. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Perfect voor korte speelsessies
  • Verslavende gameplay
  • Kleurrijk uiterlijk

TEGEN

  • Onevenredig moeilijk

Uitmuntend
8

Radiant Defense is een gratis tower defense-game voor je smartphone. In het kleurrijke spel behoed je de mensheid voor een grootschalige aanval van kwaadaardige aliens.

Het concept van tower defense-games is simpel. Horde na horde vijanden probeert jouw basis te bereiken. Het is aan jou de weg naar die basis te bezaaien met wapens en zo het gajes een halt toe te roepen. Deze wapens staan op torens en variëren in uiterlijk en functie. In het geval van Radiant Defense sproeit de ene toren bijvoorbeeld een groen gif, terwijl de andere als vlammenwerper hele groepen vijanden in lichterlaaie zet.

Omdat missies van Radiant Defense zijn opgedeeld in hordes, oftewel waves, is de game geschikt voor onderweg. Een wave duurt niet veel langer dan twee minuten; perfect voor in de trein dus. Wel loont het om voorafgaand aan de vijandenvloedgolf logisch na te denken. Verschillend gespuis pak je op verschillende manieren aan. Aliens met een schild bestook je bijvoorbeeld eerst met lasers, waarna mitrailleurs het vuile werk opknappen.

Aangezien het ‘verhaal’ van Radiant Defense vooral functioneert als humoristische tutorial, kost het weinig tijd om de opzet van de game door te krijgen. Al gauw wordt Radiant Defense echter flink moeilijk en soms een tikkeltje oneerlijk. Waar je de ene aanval met gemak neerslaat, lijkt geen enkele tactiek opgewassen tegen de volgende horde ruimtetuig. Voer voor doorbijters dus.

Radiant Defense is tower defense zoals het hoort. De game is eenvoudig op te pakken, maar eist al gauw het uiterste van je strategische vaardigheden. Met een fikse moeilijkheidsgraad en korte missies is de verslavingsfactor van Radiant Defense heerlijk - maar soms oneerlijk - hoog.

Radiant Defense

Download

Radiant Defense 1.3.0